[wpcol_1half id=”” class=”” style=””]
Wat is Psychosynthese?
Psychosynthese is een bezielde, zingevende en creatieve manier om naar onszelf te kijken en naar wat het betekent om mens in ontwikkeling te zijn, zowel op lichamelijk, emotioneel, verstandelijk als spiritueel gebied. Psychosynthese wordt vaak psychologie met een ziel genoemd.
Het is een humanistische en transpersoonlijke psychologie, ontwikkeld vanuit de psycho-analyse door de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli. Het heeft raakvlakken met de cognitieve gedragstherapie.
[/wpcol_1half] [wpcol_1half_end id=”” class=”” style=””]
Uitgangspunt van psychosynthese therapie is dat ieder mens een doel in het leven heeft, waardevol is zoals men is en in het leven kansen en problemen ontmoet waaraan men zich naar vermogen kan ontwikkelen. Ieder mens heeft daartoe een eigen keuze en een eigen verantwoordelijkheid. Soms is het belangrijk dat iemand een eindje met je mee wandelt, je steunt en spiegelt en je op weg helpt om vervolgens zelf je weg verder te gaan.
[/wpcol_1half_end]
Werkwijze bij Psychosynthese
Psychosynthese therapie helpt de cliënt zich bewust te worden van gevoelens, behoeften, gedachten, idealen, beperkingen en kwaliteiten maar ook van blokkades, terugkerende patronen in je leven en jeugdervaringen die doorspelen in het heden.
Zij opent de weg naar innerlijke groei door je in kontact te brengen met je kern, je wil, liefde, creativiteit en spiritualiteit, intuïtie en wijsheid.
De cliënt staat in de therapeutische relatie centraal. De therapeut richt zich op de wil en het zelfhelend vermogen van de cliënt. Dit vindt doorgaans plaats in een gesprek, vaak gecombineerd met:
- geleide fantasie, imaginatie en visualisatie;
- lichaamswerk;
- het werken met subpersonen(de verschillende aspecten van de persoonlijkheid);
- beeldende technieken, zoals tekenen, schilderen, schrijven, boetseren;
- ademhalings,ontspanningsoefeningen en meditatie;
- rollenspel en drama
Het eerste bezoek aan de therapeut is bedoeld als kennismaking en intake. Daarin wordt het doel van het bezoek besproken. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld met een schatting van de duur van de therapie. De behandeling zelf start daarna.
Psychosynthese is een attitude als hulpverlener en is een visie op de hulpverleningsrelatie. Deze attitude is bij onze psychologen aanwezig. Interventies vanuit de psychosynthese kunnen ingezet worden in onze behandelingen indien nodig en gewenst.
[wpcol_1third id=”” class=”” style=””]
Onze werkwijze
We beginnen met een intakegesprek en een online aanmeldformulier waarmee je de eerste stap zet in het structureren van je klachten. In volgende sessies krijg je opdrachten mee die je online kunt invullen. We werken volgens de standaarden zoals vermeld op www.ggzstandaarden.nl. » Meer over onze werkwijze [/wpcol_1third]
[wpcol_1third id=”” class=”” style=””]
Wordt het vergoed?
Ja, vanuit de basisverzekering worden onze sessie maximaal 5x vergoed. Met een aan-vullende verzekering kan dat meer zijn. Ook wordt bij sommige zorgverzekeraars de eigen bijdrage (deels) vergoed. » Bekijk hier wat vergoed wordt
[/wpcol_1third]
[wpcol_1third_end id=”” class=”” style=””]
Behandelaars
We hebben als behandelaar allemaal ons eigen specialisme en eigen behandelvisie. Je bent natuurlijk vrij om te kiezen wie het beste bij je past. Een goede klik is namelijk erg belangrijk.
» Meer over Berni, Saskia en Jelle
[/wpcol_1third_end]
Over onze praktijk
Onze psychologenpraktijk is een kleinschalige praktijk, gevestigd in een sfeervol pand in het centrum van Groningen, opgericht in 1978. Ons uitgangspunt is dat je wel degelijk zelf iets kunt doen aan je hulpvraag, ziekte, klacht of gezondheid. Daarnaast willen we dat je tevreden bent over onze hulp: cliënten die je voorgingen, gaven onze behandeling gemiddeld een 8.5 als rapportcijfer.
» Meer over de praktijk