Direct naar

Rouwverwerking

Het overlijden van een dierbaar persoon verandert je leven van het ene moment op het andere. Deze verlieservaring werpt je op jezelf terug. De mooie momenten zijn herinneringen geworden en onafgemaakte kwesties blijven onafgemaakt. Je verliest niet alleen het samenleven met de ander, maar vaak nog meer: de verbinding met bepaalde vrienden en relaties, een bron van inkomsten en zorg in en rondom het huis.

Je leven vervolgens weer oppakken is niet gemakkelijk. Er is niet altijd die steun in je omgeving die je nodig hebt om je verlies te verwerken. Daarnaast verwerkt iedereen het verlies op zijn of haar eigen manier. Je wilt er veel over praten of juist niet; er komen veel tranen of juist geen tranen. De duur van de rouw kan variëren van enkele dagen tot jarenlang. Bij het verlies van een dierbare wordt het gemis na vier of zes maanden vaak sterker. Wanneer je het gevoel hebt vast te lopen in dit proces, kan een behandeling je verder helpen.

Hoe kunnen we je helpen bij rouwverwerking

Bij het invullen van het aanmeldformulier kun je met behulp van vragen al nadenken over wat het verlies van je dierbare voor je betekent en wat voor klachten je op dat moment hebt.
Samen gaan we na waar jij je in je rouwproces bevindt. Ook krijg je van ons informatie over hoe een rouwproces verloopt. Als je er aan toe bent stellen we samen met jou een plan van aanpak op.

We bieden je individuele behandelingen op maat, begeleiding samen met gezinsleden en groepsprogramma’s. De behandeling kan, naast verwerking, gericht zijn op het leren omgaan met negatieve emoties, het leren aanpassen aan de veranderde situatie en leren leven zonder de ander. De behandelaar helpt je eigen strategie uit te stippelen in het verwerkingsproces en je eigen weg terug te vinden in een leven zonder partner, ouder, kind of andere dierbare

Wordt het vergoed?

Nee, het wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering tenzij het om complexe rouw gaat.
Neem alstublieft telefonisch contact met ons op zodat we uit kunnen leggen wat de regels zijn voor vergoeding.
» Bekijk hier wat vergoed wordt

De behandelaars

We hebben als behandelaar allemaal ons eigen specialisme en eigen behandelvisie. Je bent natuurlijk vrij om te kiezen wie het beste bij je past. Een goede klik is namelijk erg belangrijk. Lees meer over onze behandelaars.

Onze werkwijze

We beginnen met een intakegesprek en een online aanmeldformulier waarmee je de eerste stap zet in het structureren van je klachten. In volgende sessies krijg je opdrachten mee die je online kunt invullen. We werken volgens de standaarden zoals vermeld op www.standaardggz.nl

“Ik heb weer een nieuw leven opgebouwd en ben trots op mezelf. Ik mis mijn partner nog elke dag maar ik kan dit verlies nu dragen. Ik heb ook inzicht in mijn rouwproces en heb een manier gevonden om hier mee om te gaan.”

Over onze praktijk

Over onze praktijk

Onze psychologenpraktijk is een kleinschalige praktijk, gevestigd in een sfeervol pand in het centrum van Groningen, opgericht in 1978. Ons uitgangspunt is dat je wel degelijk zelf iets kunt doen aan je hulpvraag, ziekte, klacht of gezondheid. Daarnaast willen we dat je tevreden bent over onze hulp: cliënten die je voorgingen, gaven onze behandeling gemiddeld een 8.5 als rapportcijfer.

We behandelen volgens de meest recente zorgstandaarden.