Direct naar

Trauma / PTSS

Wat is een Postraumatische Stress Stoornis?

PTSS (Postraumatische Stress Stoornis) is een diagnose die gesteld kan worden wanneer je last hebt van een aantal klachten die duidelijk samenhangen met iets ernstigs dat je zelf hebt meegemaakt of mensen in je directe omgeving. Bijvoorbeeld een inbraak of een auto-ongeluk. Soms gaat het om gebeurtenissen die al lang geleden plaats gevonden hebben.

Klachten die met deze diagnose samenhangen zijn: voortdurende gespannenheid, slaapproblemen, piekeren, prikkelbaarheid of woedeuitbarstingen, overdreven schrikreacties, flashbacks of nachtmerries.

Hoe kunnen we je helpen bij PTSS?

Een Posttraumatische Stress-Stoornis kan in veel gevallen goed worden behandeld. Bij onze praktijk gebruiken wij daarvoor bijvoorbeeld EMDR, een kortdurende en effectieve behandeling. Wanneer je regelmatig wordt geconfronteerd met vervelende herinneringen of beelden van iets wat je is overkomen, is deze behandeling in veel gevallen een goede manier om daar vanaf te komen.

Daarnaast passen we ook andere behandelmethoden toe, die er allen toe leiden dat je hetgeen je overkomen is op een betere manier kunt verwerken, zodat je er geen klachten meer van ondervindt. We hebben ruim 30 jaar ervaring in het succesvol behandelen van post-traumatische stress.

Wordt het vergoed?

Ja, het traject wordt vanuit de basisverzekering vergoed. 
» Bekijk hier wat vergoed wordt

“ Ik was overspannen en zat in een neerwaartse spiraal. Nu ben ik weer de oude, zit lekker in mijn vel, heb meer inzicht in mijzelf, plezier op het werk, mijn relatie is beter en ik heb tools om zelf mijn problemen aan te pakken”

Anneke (32)

De behandelaars

We hebben als behandelaar allemaal ons eigen specialisme en eigen behandelvisie. Je bent natuurlijk vrij om te kiezen wie het beste bij je past. Een goede klik is namelijk erg belangrijk. Lees meer over onze behandelaars.

Onze werkwijze

We beginnen met een intakegesprek en een online aanmeldformulier waarmee je de eerste stap zet in het structureren van je klachten. In volgende sessies krijg je opdrachten mee die je online kunt invullen. We werken volgens de standaarden zoals vermeld op www.standaardggz.nl

 

Over onze praktijk

Over onze praktijk

Onze psychologenpraktijk is een kleinschalige praktijk, gevestigd in een sfeervol pand in het centrum van Groningen, opgericht in 1978. Ons uitgangspunt is dat je wel degelijk zelf iets kunt doen aan je hulpvraag, ziekte, klacht of gezondheid. Daarnaast willen we dat je tevreden bent over onze hulp: cliënten die je voorgingen, gaven onze behandeling gemiddeld een 8.5 als rapportcijfer.

We behandelen volgens de meest recente zorgstandaarden.