Direct naar

Angst en paniek

Wat verstaan we onder angst en paniek?

Een paniekaanval is een sterk emotionele ervaring die gepaard gaat met heftige fysieke symptomen. Je hart kan snel gaan kloppen, het zweet breekt je uit, je voelt je als of je elk moment flauw kunt gaan vallen of een hartaanval krijgt. Een paniekaanval treedt bij veel mensen wel een- of tweemaal op in hun leven. Het hoeft niet direct te betekenen dat je een psychologische behandeling nodig hebt. Kijk voor meer informatie ook op www.nedkad.nl

Wanneer je echter regelmatig last hebt van paniekaanvallen, je veel zorgen maakt over de gevolgen van een dergelijke aanval en situaties gaat vermijden om een paniekaanval te voorkomen, is het goed om hulp te zoeken.

Hoe kunnen we je helpen bij angst en paniek?

In onze praktijk hebben wij veel ervaring met bovenstaande klachten. We kunnen je dan ook een klachtgerichte en inzichtgevende behandeling bieden, die ervoor zorgt dat je snel minder last van paniekaanvallen krijgt. Deze behandeling heeft niet tot doel om ervoor te zorgen dat je nooit meer in je leven een paniekaanval zult ervaren. Je leert er echter wel beter mee om te gaan, en stil te staan bij de oorzaak van de aanvallen. Hierdoor neemt in de meeste gevallen de hoeveelheid paniekaanvallen drastisch af.

Wordt het vergoed?

Ja, het traject wordt vanuit de basisverzekering vergoed. 
» Bekijk hier wat vergoed wordt

“Ik kwam er achter dat ik last had van een gebeurtenis, waarvan ik dacht dat ik die al lang een plek gegeven had. Met behulp van EMDR heb ik deze gebeurtenis in een paar sessies kunnen verwerken. Ik slaap weer goed en voel me weer de oude.”

Arike (32)

De behandelaars

We hebben als behandelaar allemaal ons eigen specialisme en eigen behandelvisie. Je bent natuurlijk vrij om te kiezen wie het beste bij je past. Een goede klik is namelijk erg belangrijk. Lees meer over onze behandelaars.

Onze werkwijze

We beginnen met een intakegesprek en een online aanmeldformulier waarmee je de eerste stap zet in het structureren van je klachten. In volgende sessies krijg je opdrachten mee die je online kunt invullen. We werken volgens de standaarden zoals vermeld op www.standaardggz.nl

 

Over onze praktijk

Over onze praktijk

Onze psychologenpraktijk is een kleinschalige praktijk, gevestigd in een sfeervol pand in het centrum van Groningen, opgericht in 1978. Ons uitgangspunt is dat je wel degelijk zelf iets kunt doen aan je hulpvraag, ziekte, klacht of gezondheid. Daarnaast willen we dat je tevreden bent over onze hulp: cliënten die je voorgingen, gaven onze behandeling gemiddeld een 8.5 als rapportcijfer.

We behandelen volgens de meest recente zorgstandaarden.