Direct naar

Burnout

Wat is een Burnout?

Wanneer je langere tijd last hebt van vermoeidheid, moeite om je te ontspannen, concentratieproblemen, gevoelens van frustratie (kort lontje), piekeren over je werk en slaapproblemen hebt, kan het zijn dat je overspannen bent. Wanneer deze overspanning langer dan 6 maanden duurt en werkgerelateerd is, spreken we ook wel van burnout. Het werken lukt niet meer, de batterij is leeg.

Hoe kunnen we je helpen bij een Burnout?

We geven je inzicht in de samenhang tussen je problemen, klachten en je persoonlijkheid. Samen met jou stellen we een persoonlijk behandelplan op, waarbij ook aandacht is voor zaken als leefstijl en niet werkgerelateerde factoren die van invloed zijn op je klachten. Daarnaast leren we je ook hoe je effectief met stress om kunt gaan, hoe je je kunt ontspannen en hoe je je (werk)dag beter en efficiënter kan indelen.

Indien nodig coachen en begeleiden we je richting werkgever, uitkeringsinstanties en verzekeringsartsen.

Vergoeding

Bij een burnout gaat het om een zogenaamde aanpassingstoornis en deze wordt niet vergoed in de basisverzekering. Is er ook sprake van depressie,of angststoornis of slaapstoornis dan is vergoeding weer wel mogelijk. 

“ Ik was overspannen en zat in een neerwaartse spiraal. Nu ben ik weer de oude, zit lekker in mijn vel, heb meer inzicht in mijzelf, plezier op het werk, mijn relatie is beter en ik heb tools om zelf mijn problemen aan te pakken”

Anneke (32)

De behandelaars

We hebben als behandelaar allemaal ons eigen specialisme en eigen behandelvisie. Je bent natuurlijk vrij om te kiezen wie het beste bij je past. Een goede klik is namelijk erg belangrijk. Lees meer over onze behandelaars.

Onze werkwijze

We beginnen met een intakegesprek en een online aanmeldformulier waarmee je de eerste stap zet in het structureren van je klachten. In volgende sessies krijg je opdrachten mee die je online kunt invullen. We werken volgens de standaarden zoals vermeld op www.standaardggz.nl

Over onze praktijk

Over onze praktijk

Onze psychologenpraktijk is een kleinschalige praktijk, gevestigd in een sfeervol pand in het centrum van Groningen, opgericht in 1978. Ons uitgangspunt is dat je wel degelijk zelf iets kunt doen aan je hulpvraag, ziekte, klacht of gezondheid. Daarnaast willen we dat je tevreden bent over onze hulp: cliënten die je voorgingen, gaven onze behandeling gemiddeld een 8.5 als rapportcijfer.

We behandelen volgens de meest recente zorgstandaarden.