Direct naar

Depressie

 

Depressie

Wat is een depressie?

Iedereen voelt zich wel eens somber of heeft geen zin om iets te ondernemen. Wanneer je hier lang last van hebt, kun je in een negatieve spiraal belanden. Je onderneemt steeds minder, je steekt steeds minder energie in sociale contacten waardoor je steeds somberder en lustelozer wordt. Kijk voor meer informatie ook op www.nedkad.nl

Wanneer je bovenstaande herkent, kan er sprake zijn van een depressie. Hoe eerder je contact zoekt met een professional om de negatieve spiraal te doorbreken, hoe makkelijker je daarin ook daadwerkelijk zal slagen. Ook een ernstige depressie is met de juiste aanpak goed te behandelen.

 

Hoe kunnen we je helpen bij een depressie?

Samen met je behandelaar ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten. Je leert weer structuur in je leven aan te brengen. Je wordt je bewust welke factoren de klachten in stand houden en je leert hoe je dit kunt veranderen.

We zullen aandacht besteden aan je gevoelens, je gedachten en je lichamelijke gewaarwordingen. We maken hierbij gebruik van interventies uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness, EMDR en ervaringsgerichte interventies. Dit zijn behandelingen die de afgelopen 30 jaar zeer effectief zijn gebleken bij depressieve klachten.

Wordt het vergoed?

Ja, het traject wordt vanuit de basisverzekering vergoed. 
» Bekijk hier wat vergoed wordt

“Ik heb weer een nieuw leven opgebouwd en ben trots op mezelf. Ik mis mijn partner nog elke dag maar ik kan dit verlies nu dragen. Ik heb ook inzicht in mijn rouwproces en heb een manier gevonden om hier mee om te gaan.”

De behandelaars

We hebben als behandelaar allemaal ons eigen specialisme en eigen behandelvisie. Je bent natuurlijk vrij om te kiezen wie het beste bij je past. Een goede klik is namelijk erg belangrijk. Lees meer over onze behandelaars.

Onze werkwijze

We beginnen met een intakegesprek en een online aanmeldformulier waarmee je de eerste stap zet in het structureren van je klachten. In volgende sessies krijg je opdrachten mee die je online kunt invullen. We werken volgens de standaarden zoals vermeld op www.standaardggz.nl

Over onze praktijk

Over onze praktijk

Onze psychologenpraktijk is een kleinschalige praktijk, gevestigd in een sfeervol pand in het centrum van Groningen, opgericht in 1978. Ons uitgangspunt is dat je wel degelijk zelf iets kunt doen aan je hulpvraag, ziekte, klacht of gezondheid. Daarnaast willen we dat je tevreden bent over onze hulp: cliënten die je voorgingen, gaven onze behandeling gemiddeld een 8.5 als rapportcijfer.

We behandelen volgens de meest recente zorgstandaarden.