Hilje Vegter

Hilje:”Ieder mens heeft periodes in zijn leven dat dingen niet lopen zoals je graag zou willen: je voelt je bijvoorbeeld somber, angstig of het contact met andere mensen verloopt moeizaam. Je probeert zelf van alles om je beter te voelen of om zaken te veranderen. Soms kom je hier zelf of met de mensen om je heen niet uit en is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Een dapper besluit, je bent van harte welkom !

Ik vind het belangrijk dat we uitgaan van jouw hulpvraag en jouw wensen en ideeën over hoe de behandeling er uit zou moeten zien. Natuurlijk zet ik daar mijn ideeën over wat er nodig is naast en samen maken we dan een plan op welke manier je jouw doelen kunt halen. We kijken samen naar de oorsprong van je klachten en de mogelijk al langer bestaande patronen. Daarbij hebben we aandacht voor hoe het met jou zelf gaat maar ook hoe het contact met de mensen om je heen verloopt.

Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak en begrepen voelt, maar ik zal je ook regelmatig een spiegel voorhouden. We zullen steeds samen bespreken of we nog op de goede weg zitten en of wat we doen zinvol is voor jou. Ik sta open voor feedback, dus voel je vrij om je wensen kenbaar te maken!”

Hilje is opgeleid als gezondheidszorgpsycholoog en heeft ruime ervaring in de hulpverlening aan volwassenen, jongeren, kinderen en gezinnen. Ze werkt graag oplossingsgericht en gebruikt technieken uit de cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapie, mindfulness en schematherapie. Daarnaast is ze geschoold in EMDR. Ze heeft ervaring met heel uiteenlopende vragen en klachten zoals angst- en stemmingsklachten, onzekerheid en sociale problemen, traumagerelateerde klachten, gezinsproblemen en persoonlijkheidsproblematiek.