Petra Huizinga

Ieder mens worstelt wel eens met gedachten of gevoelens die je liever niet wilt. Onbezorgd en gelukkig leven is helaas niet altijd een vanzelfsprekendheid en niemand wil teveel last hebben van
stress, verdriet, somberheid, angst of onzekerheid in zijn leven.

Als je al langere tijd last hebt van negatieve gedachten of gevoelens en als het je niet lukt om zelf van deze klachten af te komen, dan nodig ik je uit om samen te kijken wat jou kan helpen om je weer beter te voelen. Psychologische hulp is hulp bij een veranderwens, waarbij maatwerk altijd het uitgangspunt is. Samen bepalen we waar we de aandacht op moeten richten tijdens de behandelgesprekken. Uitgaande van je klachten maak ik gebruik van verschillende behandeltechnieken (vanuit evidence based behandelprotocollen), afgestemd op wat jij wilt
veranderen en bereiken, zodat je hopelijk weer zo snel mogelijk op eigen kracht verder kunt in je leven.

Mijn stijl van werken kenmerkt zich door rust, betrokkenheid en duidelijke communicatie, waarbij ook nuchterheid en humor veelal niet ontbreken.

Petra is opgeleid als gezondheidszorgpsycholoog. Daarnaast heeft zij zich verder geschoold op het gebied van cognitieve gedragstherapie (CGT), traumabehandeling (EMDR), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en schematherapie.

Ze heeft veel ervaring met diagnostiek en behandeling van jongeren, volwassenen en ouderen met verschillende psychische problemen zowel binnen de specialistische GGZ als de generalistische (Basis) GGZ. Zij heeft ervaring met onder andere angststoornissen, stemmingsstoornissen, trauma, zelfbeeldproblematiek en ontwikkelingsstoornissen.