Home Onze behandelaars
Marije Nijholt
Marije Nijholt
Soms lukt het niet meer om in balans te blijven met als gevolg het ontstaan van mentale klachten. De oorzaak hiervan kan bijvoorbeeld liggen bij gebeurtenissen die je hebt meegemaakt of bij persoonlijke valkuilen die op de voorgrond treden. Ook kan de levensfase waarin je je bevindt een rol spelen. Maar er kunnen veel meer factoren van belang zijn. Ik help je graag om de balans in je leven te herstellen.
Mijn insteek is persoonsgericht. Dit houdt in dat ik niet alleen gericht ben op het verminderen van klachten, maar ook op de onderliggende kern van jouw persoonlijkheid. Hierbij kijken we naar jouw persoonlijke waarden, dus naar wat jij werkelijk belangrijk vindt in het leven en wat bij jou past als persoon. Dit kan in belangrijke mate bijdragen aan het verminderen van de klachten. Er ontstaat een ontwikkelingsproces waarin je zelf ontdekt wat je wilt en kunt. Uiteraard begeleid ik je hierbij. Samen staan we stil bij het beleven en doorvoelen van emoties die hierbij op kunnen treden. Als het gaat om verwerking van gebeurtenissen die indringend zijn geweest, kan dit het verwerkingsproces bevorderen.
Als behandelaar omschrijf ik mezelf als transparant en betrouwbaar. Ik streef naar een werkrelatie die professioneel, authentiek en accepterend is. Een goede match tussen psycholoog en cliënt vind ik essentieel voor het slagen van de behandeling. Cliënten omschrijven mij als een behandelaar die oprecht is, en niet oordelend. Ik ben gemotiveerd om samen met je aan het werk te gaan om jouw behandeldoelen te bereiken.

Marije heeft de opleiding tot psycholoog aan de Rijksuniversiteit van Groningen afgerond en vervolgens de opleiding tot GZ-psycholoog. Als gezondheidszorgpsycholoog is zij ervaren in het diagnosticeren en behandelen van verschillende psychische stoornissen. Zij heeft brede ervaring op meerdere terreinen, waaronder basis- en gespecialiseerde GGZ, ziekenhuis en revalidatiecentra.
Zij heeft ervaring met onder andere stemmingsstoornissen, angststoornissen, trauma en PTSS, autisme en aanhoudende lichamelijke klachten (ALK; voorheen werd dit SOLK genoemd). Hierbij gebruikt zij onder andere technieken uit de cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en zelfcompassietraining (MBCL).