Marije Nijholt

“Marije:‘Soms lukt het niet meer om in balans te blijven en ontwikkel je klachten. Bijvoorbeeld door wat je mee maakt, een bepaalde levensfase die je doorgaat, of doordat persoonlijke valkuilen meer naar de voorgrond treden. Het geeft mij veel voldoening om je te helpen de balans te herstellen.

Als psycholoog werk ik cliëntgericht en persoonsgericht. Dit houdt in dat ik niet alleen gericht ben op het verminderen van klachten, maar ook op de onderliggende kern van jouw persoonlijkheid. Hierbij kijken we naar jouw persoonlijke waarden, dus wat vind je werkelijk belangrijk in het leven en wat past bij jouw als persoon? Ik begeleid je in het ontwikkelingsproces, waarbij je zelf ontdekt wat je wilt en kunt. Samen met jou sta ik stil bij het beleven en doorvoelen van emoties om een goed verwerkingsproces te bevorderen.

Als behandelaar omschrijf ik mezelf als transparant en betrouwbaar. Mijn doel is een werkrelatie tot stand te brengen die professioneel, authentiek en accepterend is. Cliënten omschrijven mij als een behandelaar die oprecht is, en niet oordelend. Ik ben ervan overtuigd dat een goede match tussen psycholoog en cliënt essentieel is voor een geslaagde behandeling. Ik ben gemotiveerd om samen met je aan het werk te gaan om jou te begeleiden jouw behandeldoelen te bereiken”

Marije heeft de opleiding tot psycholoog aan de Rijksuniversiteit van Groningen afgerond en vervolgens de opleiding tot GZ-psycholoog. Als gezondheidszorgpsycholoog is zij ervaren in het diagnosticeren en behandelen van verschillende psychische stoornissen, en heeft brede ervaring opgedaan in verschillende settingen (basis- en gespecialiseerde GGZ, ziekenhuis en revalidatiecentra). Zij heeft affiniteit met onder andere angststoornissen, trauma/PTSS, autisme en aanhoudende lichamelijke klachten  (ALK, voorheen SOLK genoemd). Hierbij gebruikt zij technieken uit onder andere de cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, Acceptance Commitment Therapy (ACT), Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en zelfcompassietraining (MBCL).