Karen Thomassen

Ik werk graag met jonge mensen. Ik vind het een uitdaging om samen te onderzoeken waar de klachten vandaan komen en hoe we ze op kunnen lossen. Daarbij kijken we vooral naar de omstandigheden die de klachten veroorzaakt hebben of in stand houden. Jouw eigen persoonlijke stijl van omgaan met problemen en uitdagingen vormt hierbij het uitgangspunt.

Mijn eigen stijl van werken is praktisch en oplossingsgericht. Ik heb veel ervaring met de behandeling van studenten. Het is voor mij een uitdaging om samen de balans te zoeken tussen de hoge verwachtingen vanuit de maatschappij (bijvoorbeeld met betrekking tot omgang met studiedruk, sociale activiteiten, studentenverenigingen, werk en familie) en de eigen essentiële behoefte aan ontspanning. Structuur en planning zijn belangrijke tools. Daarbij is het zorgen voor voldoende beweging een belangrijke basisvoorwaarde voor welbevinden. 

Voorts ben ik ervaren in de behandeling van sociale angst, angststoornissen en depressie.

Veel affiniteit heb ik met problematiek rondom het eten zoals eetstoornissen, overgewicht en het hebben van een laag zelfbeeld. Als leefstijl psycholoog kijken we samen naar het ontstaan van het (verstoorde) eetgedrag. Vaak is er sprake van disfunctionele gewoontes die onbewust in stand worden gehouden en erg hardnekkig kunnen zijn. Die proberen we op te sporen en te doorbreken. Daarnaast word je goed geïnformeerd over voeding en beweging.

Karen is opgeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen met Klinische Psychologie als afstudeer richting. Daarnaast heeft zij de opleidingen Gewichtsconsulent en Leefstijlcoaching gevolgd. Karen heeft onderzoek gedaan naar de effecten van exposure therapie op het verbeteren van lichaamstevredenheid.

Naast het werken als behandelaar vervult zij binnen de praktijk veel management taken