Karen Thomassen

Karen: “Ik vind het leuk om met jonge mensen te werken. Ik vind het een uitdaging om samen te onderzoeken waar de klachten vandaan komen en hoe we ze op kunnen lossen. Daarbij kijken we vooral naar de omstandigheden die de klachten veroorzaken of in stand houden en jouw persoonlijke stijl. Dus hoe jij met problemen en uitdagingen omgaat.

Mijn stijl is praktisch en oplossingsgericht. Ik heb veel ervaring met studenten en vind het een uitdaging om met hen samen een balans te zoeken tussen de hoge verwachtingen van de huidige maatschappij (studiedruk, sociale activiteiten, studentenverenigingen, werk, familie) en ontspanning. Waarbij structuur, planning, en beweging een grote rol spelen. Ook heb ik veel ervaring met angststoornissen, sociale angst en depressie.

Daarnaast heb ik veel affiniteit met eetproblematiek zoals eetstoornissen, een laag zelfbeeld en overgewicht. Als leefstijlpsycholoog kijken we samen naar het ontstaan van het (verstoorde) eetgedrag en gaan we deze vaak hardnekkige en onbewuste gewoontes doorbreken. Daarnaast krijg je ook veel informatie over voeding en beweging.”

Karen is opgeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen met Klinische Psychologie als afstudeer richting. Daarnaast heeft zij de opleidingen Gewichtsconsulent en Leefstijlcoaching gevolgd. Karen heeft onderzoek gedaan naar de effecten van exposure therapie op het verbeteren van lichaamstevredenheid.